7332
Løkken Verk (Døgnkort fra 12.00 - 12.00 på dagen)

+47 95827078 (17.00-23.00)
post@orklaguiden.no

Uke 24

Uke 24 gav 226 fisk.

Nok en uke er over og resultatet i skrivende stund er 226 fisk med samlet vekt på  1673,55kg. Dette er bare en fisk mindre enn samme uka forige sesong, noe vi må si oss godt fornøyd med.
Det blir også tatt flere skikkelig rugger denne uken også. Carl-Anton Bengtsson kunne med god grunn slippe jubelen løs med et monster av en fisk på 23kg på søndag. 121 av ukens fisker var faktisk over 7 kilo så det er mulighet for stor fisk i elven for øyeblikket.
Fisken har nå satt opp farten litt og det begynner å fylles på med fisk også i øvre deler av elva. Det nermer seg St.hans og normalt sett skal de kommende ukene virkelig gi gode fangster.
Vi har hatt meget god vannføring og værmeldingen fremover tilsiser at det fortsatt ikke vil være noe mangel på vann enda en stund. Med god vannføring så vil vi nok oppleve at fisken ikke dveler så lenge før den går på elva og at den går også uavhengig av flo og fjære. Mere fisk spres og vi kan oppleve at det kan gå fisk jevnt hele tiden.
Det er fortsatt litt brunfarge på elven og meget spennende forhold. Litt kaldt i været enda men det er bare å kle seg godt for det burde være muligheter for kontakt med fisk nå i dagene som kommer. Om jeg skulle gi noe tips til fiske under slike forhold så er det brun/orange sort/orange supre forhold for en av mine favorittfluer nå nemmelig BattaJon 2.0.(forøvrig nå også til salgs på sport1 Løkken)
Fangstene på forsøksnota har gått litt opp igjen uten at vi skal vektlegge dette så mye da denne kan være avhengig av forhold for å fiske bra. Men den gir i det minste en pekepinn på at det fortsatt er fisk på vei inn fjorden.


Skitt fiske!
MVH
Jon Erik


Orklaguiden fikk også en mail fra en fornøyd kunde som fisket forige uke noe som vi setter stor pris på. Ørnulf Stang stod vel for ett av dalens bredeste glis forrige helg med 3 lakser på land og 2 mistet. Hva han skriver kan leses under :

Laksefiske i Orkladalen.

Om du er fluefisker og fisker etter laks i Orkla, vil jeg på det sterkeste anbefale å benytte en guide fra Orklaguiden Selv har jeg vært så heldig å bli bedre kjent med elven gjennom guide Jon Erik Grøset. Han har flere tiårs erfaring fra lasefiske nettopp i Orkla og har gitt meget verdifulle råd om vald, standplasser, hvordan ulike strekninger best kan avfiskes osv. Dessuten er han kunnskapsrik når det gjelder fluevalg, ulike vannføringer osv.

Sett av tid til å bli bedre kjent med ditt vald ved å benytte en erfaren Orklaguide! Du vil få mye bedre utbytte av ditt fiske. Det er mitt råd, - og det er et godt råd!

Hilsen Ørnulf Stang