7332
Løkken Verk (Døgnkort fra 12.00 - 12.00 på dagen)

+47 95827078 (17.00-23.00)
post@orklaguiden.no

Guide Haukåshølen

Guide Haukåshølen

Haukåshølen er en høl med blank strøm fra topp til bunn på normal vannstand i elvadalen. På normalvannstand fisker den øverste delen best ned mot berget ovenfor båtplassen. I potta nedenfor berget blir draget litt dårlig serlig for flue på normal vannstand og fiskes derfor best med sluk her.
Det dannes en litt hurtigere strøm på motsatt bredd der noen store steiner bryter midt i elven. Denne "strupen" er den hotteste plassen på normal vannstand.
I dette området er det flere store steiner og standplasser.
På litt mer vannstand enn normal vannstand da fra ca 30 kubikk og oppover begynner denne hølen virkelig å fiske bra. Serlig om man får en sommerflom så er denne høllen nesten et sikkerstikk. Lang hard vandring fra svinsøyen og opp på dette rolige brekket gjør at mye av fisken tar en pause her da den kommer og er ofte huggvillig etter en pause.
Denne hølen holder også ofte stor fisk. En meget spennende høl serlig på litt ekstra vann men også en lur plass på normal vannstand og serlig da kvelds og nattfiske er lurt her ettersom det er såppas blank og stille strøm her. Det gjør ofte at på dagtid lønner det seg å ta gode pauser mellom hver runde serlig om det ikke går mye fisk.
Ofte vil fisken vise seg i området rundt båtplassen da den kommer og da er det bare å være på vakt.