7332
Løkken Verk (Døgnkort fra 12.00 - 12.00 på dagen)

+47 95827078 (17.00-23.00)
post@orklaguiden.no

Guide Hoel

Hoel

Her kommer noen tips fra Odd Sigurd Bruholt som har vokst opp et speykast i fra Hoel vald og kjenner dette valdet bedre enn de fleste.


De øverste meterne på valdet er en plass de fleste hopper over, men dette kan være en ”gromplass” til tider. Man kan tydelig se at det danner seg et ”speil” i overflata ca 100 m oppstrøms brua og der bør det fiskes. Vading er ikke ett problem da det går ut en liten rygg i nevnte område.

Ellers er det standplasser i rundt selve brukaret, ved bekkoset og ved motsatt bredd ned mot brekket.

Stamneshølen fisker definitivt best på høy vannføring, men det er fullt mulig å lande fisk der på lav vannføring også.

Tynnhølen er en høl som tåler et vidt spekter av vannføringer, jo mer jo bedre er min erfaring. Standplass nr 1 i hølen er hvor strømmene møtes etter steinøra, gjerne på selve ryggen av steinøra ved flomelv.

Videre er det en standplass rett ut for gapahuken. Der går det ut en rygg og i kanten på ryggen står det ofte fisk. Mitt stalltips er å få fisket øvre del av hølen før man vader ut der for å få fisket brekket.

Nedenfor den lille bielva ”tynna” skyter vannet fart og ender opp i en liten høl før elva deler seg. Dette strekket fisker best på lav vannstand, men kan være verdt et forsøk på stor og brun elv. Tenker da på strømkanten som har markant bedre sikt pga det klare vannet tynna kommer med.

”uti Øian” fisker best på lav vannføring og holder til tider mye fisk. Øvre del best på lav vannføring, mens nedre del tåler mer vann. Spesielt ved kraftledningen er en gromplass på stor elv.

Fra gapahuken og ca 100 m nedstrøms er ett interesant område på lav vannføring, spesielt sein julig og august kan det være bra med fisk i området.

Bergsbruhølen byr på litt mer utfordring, tenker da spesielt på fluefiskeren. Bratt elvemæl med trær som kiler deg i nakken.

Men det er en bit man slett ikke må hoppe over, hølen har standplassser som holder fisk nær sagt hele sesongen. Fra hoelbredden får man fisket best når elva ikke er så alt for stor ca 35 kbms/s og nedover. Innstrømmen best på lav vannføring, mens nedre deler bør ha litt mer vann,

Hølen pleier hvert år å holde virkelig grov laks.

Skitt fiske
Odd Sigurd Bruholt