7332
Løkken Verk (Døgnkort fra 12.00 - 12.00 på dagen)

+47 95827078 (17.00-23.00)
post@orklaguiden.no

Guide Steinshølen

Guide Steinshølen


Steinshølen ligger nedenfor broen ved Drogsetmoen.
Dette er en viden kjent høl i Orkla og er serlig kjent for å holde fisk stort sett hele sesongen. Dette er en typisk holdingpool og kan til tider holde mye fisk.
En av grunnene til at det samler seg mye fisk her til tider kan være at fisken rett og slett nøler da den møter bruskyggen.
Orklaguiden selger nå fra og med sesongen 2016 uavhengige kort på begge sider av denne hølen. Tidligere har kortene vært gjeldende for begge sider og det er derfor vært fisket mest fra vest siden ettersom tilgjengeligheten og vading er bedre fra denne siden. På vestsiden starter fisket ved den store steinen like ovenfor broen. Her er man direkte på huggplass med en gang der strømmene møtes og blanken som blir i mellom strømmene. Har må man starte med korte kast og ikke kaste ut i full lengde med en gang. Steinshølen er kjent for mye store steiner på bunnen og det finnes også en god del rester fra den gamle broen her. Dette kan være en utfordring for de som fisker dypt og med mark, men det gir mye standplasser. Fra grensen og helt ned til gapahuken kan man få fisk hele veien.
For fluefiskeren så kan det være litt dårlig drag i overflatestrømmen så det virker som faktisk synkesnører drar fluen bedre igjennom hølen. Når det går fisk så kan det være lurt å vente litt ekstra før man drar inn flua da flua som regel er lengre ute i hølen enn man tror grunnet den litt rolige strømmen på innersiden. Dette gjelder fra vest men er ikke det samme problemet fra øst siden. Rett utenfor gapahuken ligger det en stor stein som bryter strømmen på øst siden. Rundt denne steinen er det dypt og det står veldig ofte fisk her.  Nedenfor denne steinen blir strømmen roligere og det går en strømkant på øst siden hvor det ofte står fisk. Der hvor hølen igjen grunner opp ca 50 meter nedenfor gapahuken pleier det også å stille seg fisk da de entrer hølen.Den nederste delen av hølen ned mot skjeret som man ser stikke opp på normal vannstand blir trekket dårligere på normal vannstand. Rundt skjeret og utenfor står det ofte fisk. Ned mot brekket står det også fisk i dyprenna som går mot øst bredden. Dette brekket er meget giftig om man får 30 kubikk eller mer. Elven kan nesten ikke bli for stor nedover mot brekket her. På stor elv kommer fisken på begge sider men serlig giftig er det inn mot land på øst siden nedenfor gapahuken på øst siden.

PÅ øst siden starter valdet lengre opp en på vest siden og man får en liten lur høl på oversiden av broen som kalles Lilleanders. Denne fisker best på normal vannstand. En olivenflue her på klar elv litt utpå sesongen pleier å fungere.

Skitt fiske
MVH
Jon Erik