7332
Løkken Verk (Døgnkort fra 12.00 - 12.00 på dagen)

+47 95827078 (17.00-23.00)
post@orklaguiden.no

Vangseng Laksefiske

VangsengDet er med glede vi kan presentere et nytt vald med overnattingsmuligheter foran 2013 sesongen. Valdet har navnet Vangseng og befinner seg i de øvre deler av Orkla, ca 3,5 km fra kommunesenteret på Berkåk. Valdet er om lag 1 km langt og fiskes fra vestre bredd. Det selges 3 kort pr døgn + 1 grunneierkort. Om det er ønskelig kan også grunneierkortet kjøpes. Den øvre delen av valdet er stilleflytende med tett vegetasjon langs store deler av bredden, noe som gjør det krevende for fluefiskeren å få fisket effektivt. Men mark –og slukfiskeren har gode muligheter for fangst i dette området, spesielt på stor brun elv samles det mye fisk der. Ved utgangen av dette stilleflytende partiet finner man en innbydende brekk-kant, som går over til et langt stryk. Dette brekket er kjent for å være en riktig så god fiskeplass, spesielt på høy vannføring (fra 45kbm/s og oppover), men også ved lavere vannføring kan skumringsfiske resultere i «stram snor». Ved denne fiskeplassen finner man valdets overnattingstilbud, en nyoppført koselig stavlaftbu, samt en romslig gapahuk.

IMG 5883 IMG 5884 
 IMG 5895  IMG 5897


Videre nedover fra brekket er det bra fart i vannet, hvor det ved lav til middels vannføring danner seg flere små lommer og kanter som er vel verdt å prøve seg på. Ca 350 m nedstrøms brekket flater elva ut og danner en spennende høl, før vannet igjen setter fart videre nedover elva. Denne fiskeplassen holder fisk på stort sett alle vannføringer, men antallet standplasser er størst ved normal sommervannføring( ca 30 kbm/s). I utstrømmen av denne hølen er nedre grense av vangsengvaldet.

IMG 5894  IMG 5892 
 IMG 5887  IMG 5891
Ved denne fiskeplassen finner man valdets andre gapahuk. Vangseng grenser nedstrøms mot RJFF sone 2, så det er fullt mulig å «forlenge» strekket man fisker på ved å kjøpe kort der. Kort oppsummert så er ikke valdet særlig kritisk til vannføring og passer godt for alle typer redskap. Ved å henvende seg til grunneier får man også tilgang til båt for å forflytte seg fra brekket til den øvre biten av valdet. Motfiske fra private vald forekommer med alle typer lovlig redskap. Overnatting Hytta ligger fint og oversiktlig til i forhold til brekket. Den er inndelt i to rom, ett soverom og stue/kjøkken, med en liten åpen hems over soverommet. På soverommet står det ei køyeseng og i stua er det plassert en sovesofa dvs. det er i alt 3 sengeplasser + hems. Ved siden av hytta befinner det seg ei lita bu hvor man har dusj, oppvaskmaskin m.m + en utedo. Så alt ligger til rette for at de fleste vil trives godt i disse omgivelsene. 

Priser:

Fiske og overnatting selges samlet som en pakke pr uke frem til kortsalget åpner 1. April  Kr 9000.- (inkl. grunneierkort)
Ellers vil kortene koste 280.- pr. døgn
Pris overnatting 1-2 personer 500.- pr døgn 3-4 personer 750.- pr døgn Utvasking av hytte m.m gjøres av gjestene. Sengetøy må selv medbringes.